Atlant Högräntefond fick fyra stjärnor

Atlant Högräntefond fyllde tre år den 22 mars och nu har vi fått beskedet att fonden förärats med fyra stjärnor av Morningstar. Det är ett högt betyg och Högräntefond är därmed bland de högst rankade fonderna i Sverige.

Högräntefond är fortsatt den klart bästa räntefonden i år med en uppgång på exceptionella 8,0 % (10 april). Även på ett års sikt har Högräntefond gett högst avkastning, +14,0 %.

Årets uppgång beror bland annat på att fondens förvaltare Taner Pikdöken köpt obligationer i Heimstaden Bostad, billigt och fått med sig en bra avkastning i takt med att obligationerna värderats upp. Även en del kortare affärer har bidraget till den fina avkastningen.

Högräntefond har goda möjligheter att även framöver ge en god avkastning i en stabil marknad men man ska vara medveten om att takten i uppgången sannolikt kommer vara mer normal. På ett års sikt ser vi en avkastningspotential på 7-8 procent.

Högräntefond har fokus på obligationer i Sverige och Norden. Största branscher är bank/finans och fastigheter.

2024-04-11

Värdeutveckling

1 dagSenaste månaden
Atlant Edge-0.42%  
Atlant Future-0.28%  
Atlant Green Tech Metals-2.03%  
Atlant Högräntefond0.02%  
Atlant Multi-Strategy-0.16%  
Atlant Opportunity A0.01%  
Atlant Protect-0.29%  
Atlant Sharp0.25%  
Atlant Stability0.06%  

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonden kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill få nyhetsbrev från Atlant Fonder.


Förvaltarkommentarer

Förvaltarkommentar mars 2024

Marknadsutveckling 

I den förra marknadskommentaren skrev vi: Vår bild nu, enligt resonemanget i ingressen, är att aktiemarknaden kommer att traska på uppåt till en ny All time high. Generellt tycker vi att relativt svaga r [...]

Läs hela


Aktuellt

Atlantpodden (avsnitt 24) - Uppföljning av avsnitt 17 med Pekka Kääntä

Atlantpodden från den 19 mars 2024 följer upp makrospaningar från avsnitt 17 från den 8 juni 2022. Nu liksom då gästades vi av Pekka Kääntä, makroekonom från Placera.se. För två år sedan såg det dystert ut med nyinledd invasion av [...]

Läs hela

 

Atlant Fonder

046-39 39 69
        

info@atlantfonder.se

Linkedin

Sök på sidan


Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill få nyhetsbrev från Atlant Fonder.

Atlant Fonder
Skomakaregatan 13
223 50 Lund